Mind Your Body

BODYMIND INTEGRATION - CORE ENERGETICS INSTITUTE

Individuele Sessies

Come to Your Senses

BODYMIND INTEGRATION - CORE ENERGETICS INSTITUTE

Korte Trainingen & Workshops

Embody Your Soul

BODYMIND INTEGRATION - CORE ENERGETICS INSTITUTE

Beroepsopleidingen

PREV
NEXT

Home (Fr)

Het Instituut voor Bodymind Integration: Integreren van lichaam, emoties, denken, wil en spiritualiteit.

Aankomende Cursussen

Vier de midwinterovergang met ons in Tielrode bij Temse. Aanvang 15u. Er staat een optionele vuurloop op het programma.

Bio-energetisch lichaamswerk is een moderne en praktische toepassing van de therapeutische inzichten van Wilhelm Reich (1898-1957) (leerling van S. Freud) en werd verder ontwikkeld door de psychiaters Alexander Lowen en John Pierrakos.
Dirk Marivoet (°1960) is een rechtstreekse leerling van John Pierrakos, MD en superviseert de groepen in het IBI. Contacteer ons voor meer info.

Deze doorwerkgroep bio-energetisch lichaamswerk kan men instappen na een basisreeks gevolgd te hebben. Door een serie specifieke bio-energetische oefeningen, -ontworpen om de natuurlijke stroom van energie in het lichaam te herstellen- en groepsinteracties, ervaren deelnemers dat ze meer aanwezig zijn, levendig en open voor hun ware aard. De verhoogde energiestroom brengt bewustzijn naar gepantserde houdingspatronen, attitudes en geblokkeerde emoties, bevrijdt het potentieel voor een meer bevredigende expressie van de kern en voor diepere levensvervulling.

“Authentic movement” is een dans en beweging methodiek waarbinnen het bewust ervaren wat beweegt, in het hier en nu, centraal staat.

De flow die je dans aanneemt staat centraal.

Luisterend naar je lichaam ga je op reis naar wat zich aanbiedt.

Door zich te concentreren op het lichaam kunnen onderbewuste thema’s naar boven komen.

Door deze thema’s in dans om te zetten creëer je een mogelijkheid om deze te transformeren.

Zo kan men onderbewuste en bewuste integreren tot meer evenwicht in het zelf.

“Authentic movement” werd oorspronkelijk ontwikkeld door de danstherapeute Mary Starks Whitehouse. Zij haalde haar inspiratie uit het werk van Carl Gustav Jung, met name het werken met het onderbewuste. Whitehouse vatte de beweging op als de expressie van het Zelf.

Workshop Sexual Grounding® 10 en 11 januari 2015 met Pieter Ruigewaard en Anke Harmsen

Aankomende Trainingen & Opleidingen

1-jarige Basisopleiding Bodymind Integration - Lichaamsgerichte Psychotherapie - Diep Lichaamswerk.
Er wordt een stevige basis gelegd in Reichiaanse karakteranalyse en Energetic Integration.
Deze 1-jarige opleiding bereidt voor op de 3-Jarige Postural Integration Opleiding.

Open voor gecertifiëerde Postural Integration Beoefenaren.
Wij zullen aan de deelnemers methodisch werk met de kern leren, alsook veel werk met het bevrijden en het genieten van diepe kracht, evenals de toepassing van cruciale ontdekkingen uit de laatste twintig jaar uit de natuurwetenschappen en de humane wetenschappen. De combinatie van praktisch werk, diepe ervaring, theoretisch begrip van de techniek en het uitbreiden van je systeem van wetenschappelijke referentie zullen je praktijk voortstuwen en meer robuust maken. Geavanceerde richtingen voor de praktijk worden gesuggereerd. Je kan het werk tijdens de lessen volgen via ons Handboek "Advanced Postural Integration".

Postural Integration® (PI) werd aan het eind van de jaren 1960 ontwikkeld door Jack Painter, Ph.D., een voormalig professor filosofie en psychologie aan de Universiteit van Miami. Vanuit het werk met zijn cliënten zag hij de noodzaak in om de krachten van in hoofdzaak drie belangrijke therapietradities waar hij door beïnvloed was te bundelen: Reichiaanse therapie, Rolfing en Gestalt.

Postural Integration helpt de persoon zich bewust te worden van zijn/haar "postuur" die een weerspiegeling is van zijn levenshouding en -ervaring en deze te transformeren. Hiervoor worden door beoefenaar en cliënt simultaan gewerkt met adem, beweging, en diep bindweefselwerk. In dit proces kunnen opkomende gevoelens, emoties en gedachten therapeutisch doorwerkt worden. Het is duidelijk dat binnen het veld van de psychotherapie Postural Integration een unieke plaats inneemt gezien het belang dat gehecht wordt aan therapeutische aanraking.

Midwinter Vuurloop op 20 december om 15u in Tielrode

Naar jaarlijkse gewoonte begeleidt Dirk Marivoet, met de hulp van Hilde Verbeeck, Christian Girardet en anderen een Ceremoniële Vuurloopceremonie rond midwinter. Dit jaar gaat dat door op Zaterdag 20 december om 15u in Tielrode.

Workshop Sexual Grounding® 10 en 11 januari 2015

Workshop Sexual Grounding® 10 en 11 januari 2015 met Pieter Ruigewaard en Anke Harmsen

9e uitgave van onze Vakantieworkshop "Se faire Confiance en Conscience"

  • Van 13 tot 16 augustus in Hastière-Lavaux (B). Met Dirk Marivoet & Christian Girardet.
  • Biologische maaltijden: Amélie. Vuurman: Sylvain Winter.
Voor de 9de keer organiseren we tijdens de zomervakantie een unieke en uiterst krachtige transformerende workshop "Se faire confiance en Conscience". We maken gebruik van zweethutten, holotropisch ademwerk, vuurloop en andere transformerende workshops. In een aangenaam kader met een verbluffend lekkere keuken en super enthousiaste en gemotiveerde begeleiders.

Individuele therapie/sessies - Cursussen - Workshops - Opleidingen

Psychotherapie

Wetenschappelijk gefundeerd Lichaamsgericht Ervaringsgericht Integratief Holistisch Kinderen - Adolescenten - Volwassenen - Koppels - Families - Teams - Supervisie - Training

Psychomotorische Therapie

Evidence-Based - wetenschappelijk gefundeerde lichaamsgerichte en bewegingsgerichte behandelingen Kinderen - Adolescenten - Volwassenen - Koppels - Families Teambegeleiding

Persoonlijke Groei

Toegankelijke Persoonlijke en Transpersoonlijke Cursussen Workshops Trainingen Ademwerk, Lichaamswerk, Emotioneel Werk, Cognitief werk, Meditatie, Zweethutten, Vuurloopseminaries, Teambegeleiding

Bodymind Integration / Lichaamsgerichte Psychotherapie / Psychomotorische Therapie

  • Het IBI is actief in Gent sedert 1994.

  • Ons doel is jou te helpen dichter bij jezelf te komen, onnodige pijn en lijden te verlichten of te verhelpen en je levensverhaal verdieping te geven

  • Mind Your Body, Come to Your Senses, Embody Your Soul

  • Mindfulness, Breathwork, Bodywork, Authentic Movement,...

    Professionele Diagnostiek, Advies & Begeleiding Gesprekken, Ademwerk, Psychomotorische Therapie, Bewegingstherapie, Stemwerk Core-Energetica, Bio-Energetica, Bodymind Integration
TOP